Balev Bio
Балев Био Маркет
Балев Био Маркет
Балев Био Маркет
new_product

Био бяло мисо 270г

Clearspring

Балев Био Маркет
Балев Био Маркет
Балев Био Маркет
new_product

13.29лв

БиоВеганКашер
  • Описание

  • Допълнителна информация

Непастьоризирана, ферментирала соева паста с ориз, направена по стара семейна рецепта в японската префектура Нагано и предлага вкусен баланс между пикантност и сладост. Указание за употреба: използвайте за приготвяне на автентична японска мисо супа или за обогатяване вкуса на яхнии и сосове, в дресинги за салати, зеленчуци, риба и десерти. С времето мисо естествено ще потъмнее, но това няма да повлияе на качеството. Мисо е жив продукт и продължаващата ферментация може да доведе до издуване на капачката, но е безопасно да се консумира. Безвредни бели дрожди могат да се развият при излагане на въздух. Просто отстранете.
  Хранителни стойности  за 100g
  Енергийна стойност  587kJ/ 141kcal
  Мазнини  6,6g
  - от които наситени мастни киселини  0,7g
  Въглехидрати  5,3g
  - от които захари  4,1g
  Белтъци  12g
  Сол  13,1g
Съхранение: на сухо и хладно място. След отваряне съхранявайте в хладилник и консумирайте до 3 месеца. Изображението върху опаковката е предложение за сервиране.
Мисо /Miso/ е традиционна японска подправка, която е обявена за една от най-полезните в целия свят. Въпреки че я наричаме подправка, мисото по-скоро е гъста и лепкава паста, която има много солен вкус и наситен аромат. Мисо се произвежда от процеса на ферментация на соя, ечемик или ориз, които са накиснати във вода, сол и специален вид плесенна гъба. Процесът на ферментация е доста дълъг – трае седмици или дори години. Вече ферментиралите продукти се смилат на фина паста. Цветът, вкусът и текстурата на мисото, както и точната степен на соленост зависят от точните съставки и от самата продължителност на степента на ферментация. На цвят мисо варира от бяло до кафяво. Светлите видове са с по-мек вкус и са по-малко солени, докато по-тъмните са по-солени и със значително по-интензивен вкус. Мисото е много богато на протеини, магнезий, цинк, изофлавони, сапонини и витамин К. Гъбите, които се използват за процеса на ферментация, синтезират изключително ценния витамин В12, който се среща предимно в животинските продукти. Съвсем малко количество мисо може да осигури дневната доза цинк, манган и мед.