Balev Bio
Балев Био Маркет
Балев Био Маркет

Мед от манука 250г MGO 250+

MANUKA HEALTH NEW ZEALAND LTDS

Балев Био Маркет
Балев Био Маркет

60.99лв

Мед от манука MGO 250+
  • Описание

  • Допълнителна информация

Мед от манука

Мед от манука - новото течно злато

Чували ли сте за манука? Това е чаено дърво с бели и розови цветове, което вирее в Нова Зеландия. Освен че са много красиви, тези цветове са с уникален по състав прашец, който дава много лековит мед. Изявеното му антибактериално и противоинфекциозно действие се дължи на съединението метилглиоксал (MGO). То се съдържа естествено в меда, но е с най-голяма концентрация именно в меда от манука. Нещо повече: изследваният сочат, че бактериите не изграждат устойчивост към този мед, за разлика от резистентността, която могат да развият към антибиотиците. Какъв по-вкусен начин да укрепим имунитета си в началото на есента? Manuka Health е посветена да се грижи и прави експертиза на всяка стъпка от процеса, като Ви гарантира, че всеки път получавате чист, автентичен Мед от манука.

Основни свойства на меда от манука

✔ Медът от манука се счита за най-мощния естествен антибиотик ✔ Той е най-богатият мед на витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти ✔ Подсилва имунната система при възпалителни процеси на различни органи ✔ Притежава киселинност, която възпира развитието на бактериите и отделя слаба кислородна вода с бактерицидно действие ✔ Съдържа органични съставки, които действат комбинирано срещу инфекциозния процес ✔ Подпомага терапията на злокачествени заболявания ✔ Намалява стойностите на „лошия” холестерол ✔ Намалява системно възпаленията при простуда, грип, кашлица, възпаление на венците, афти и кариеси. Успокоява гърлото и храносмилателния тракт ✔ Според научно изследване проведено през 2008г, медът от манука успешно елиминира бактериите причиняващи синусови инфекции. Смята се за по ефикасен от традиционните методи при борба с тези инфекции. ✔ Лекува инфекции на очите, ушите и синусите ✔ Лекува стомашно-чревни нарушения - при киселини и болки в стомаха, гастрит, язва на хранопровода, раздразнено дебело черво ✔ Заради мощните му антибактериални свойства, медът от манука може да се използва като средство за предотвратяване на зъбна инфекция ✔ Приложен повърхностно, медът от манука спомага за естественото лечение на кожни язви, рани, изгаряния и напукана кожа.

Всяка лъжица от Монофлорният мед от манука MGO 250+ е

Мед от манука ✔ 100% произход Нова Зеландия ✔ Чист и непастьоризиран ✔ Изследван за качество и чистота ✔ Сертифициран за естествено съдържание на метилглиоксал (най-малко 250mg/кг) ✔ Подхранен и защитен от пчеларя до Вас ✔ Опаковката не съдържа Бисфенол-а (BPA).

Прием и стойности на меда от манука

Препоръчителен дневен прием: 5g
  Хранителни стойности  за 100g
  Енергийна стойност  1400 kJ/335 kcal
  Мазнини  0g
  - от които наситени мастни киселини  0g
  Въглехидрати  82,1g
  - от които захари  82,1g
  Белтъци  0g
  Сол  0,03g
Съхранение: На сухо и хладно място при температура под 25°С.